Известие

Collapse
No announcement yet.

загуба на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• загуба на масло

Здравейте,тъкмо реших,че съм приключил с проблемите след като смених масло,ремък,ангр.ремък,свещи,накладки,жило на ръчната,горни и долни носачи,биелетки,всички тампони,комплект съединител+горна и долна помпи и няколко други дреболийки
    Забелязах,че се губи масло от двигатела, след първото доливане реших, че е теч но като сменяхме съединителя огледах обстоино и не видях никъде омасляване.след което се наложи да долея още 1 литър /общо 2л. за 4000 км./ странно е, че не пуши и свещите не са омаслени или черни. Къде по дяволите отива това масло ?
    АЛФА-РОМЕО 147 1.6 04г.

Загледай се вечерта някой светофар, ако зад теб има кола. Ще видиш, че пуши на фарове.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65712
      Има доста дъвкано по въпроса
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Ако нямаш наистина никакви течове от мотора, а маслото се губи - или ти е запушен масления сепаратор (това от което ти излизат маркучите за картерната вентилация) или си motorschaden
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

ЗДР !
          Тя и моята и бягаше маслото - доливах.
          изчистих масления сепаратор - пак загуби .
          накрая изчука лагер на 2-ри цилиндър и сега двг-то е в мазето и чака биела да го събирам с всичките му нови части.
          мога да ти кажа само едно , отиди при някой мн мн мнооого читав майстор да я погледне докато не си е .... майката .
          направи проба със сепаратора да го почистиш , ако пак има загуби води я на доктор
          поздрави !

Comment

То в Русе има само един дето разбира от такива автомобили /и разбирасе винаги е зает /
            От масления сепаратор може ли да има такива големи загуби ?
            АЛФА-РОМЕО 147 1.6 04г.

Comment

Първоначално публикувано от rosku Покажи съобщение
              То в Русе има само един дето разбира от такива автомобили /и разбирасе винаги е зает /
              От масления сепаратор може ли да има такива големи загуби ?
              Сепаратор или двигател за ремонт. Нека някой твой колега спред зад теб на фарове вечер и гледай синия отенък и омазнения ауспух
              Last edited by NightRider; d.m.y г., 21:37. Основание: допълнение
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

колега дано минеш със сепаратор.........надявам се.имах същият проблем като твоя,отвориха мотора-лагери,сегменти,глава...............и т.н. и сега след 12 000 км същата работа.Сряда ще го гледат и мъдрят.Не искам да те отчайвам.........дано се разминеш леко.Аз и за това тема за разхода на масло пусках.А ако се заиграеш и си изчистиш ауспуха и след 200 км пак е черен.......ясна работа.А ако те мързи да го чистиш/както в моя случай/ просто го напръскай със спреи-боя.
                Last edited by alex052; d.m.y г., 21:44.
                Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                156 1,8ТS-99 ......
                EX
                159 1,9 JTD-08

Comment

Колега какво масло са ти наляли!? 4000 км и 2 литра означава, че сегментите са тотално АУТ, но се съмнявам! Все пак провери вискозитета и марката на маслото!
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Gerdjikoff Покажи съобщение
                    Колега какво масло са ти наляли!? 4000 км и 2 литра означава, че сегментите са тотално АУТ, но се съмнявам! Все пак провери вискозитета и марката на маслото!
                    Аз след един ремонт на TS едни нещастници на ул. Панагюрище 37 (Сф) имах 15 изпаднали гумички на клапаните и 4 цилиндъра със сегменти, чиито ключове бяха в една линия!!! За са
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Аз след един ремонт на TS едни нещастници на ул. Панагюрище 37 (Сф) имах 15 изпаднали гумички на клапаните и 4 цилиндъра със сегменти, чиито ключове бяха в една линия!!! За са
                      Ама ти с гумичките си правил синя мъгла отзад, а колегата казва, че няма пушеци
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                        Ама ти с гумичките си правил синя мъгла отзад, а колегата казва, че няма пушеци
                        Не само, мамка им! Гореше над 1.5 литра на 1000, а ония ми разправяха да чакам да закисне.
                        Сега един приятел ми я нагласи перфектно за 400лв. труд и не мога да я позная тази кола в положителен смисъл
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Gerdjikoff Покажи съобщение
                          селения 10/40 голд
                          сигурен съм че това наляха, а пък това ми е четвърта алфа и все с такова масло карам ???
                          АЛФА-РОМЕО 147 1.6 04г.

Comment

Първоначално публикувано от rosku Покажи съобщение
                            селения 10/40 голд
                            сигурен съм че това наляха, а пък това ми е четвърта алфа и все с такова масло карам ???
                            Надявам се тва не ти е четвъртата Алфа, заради това че досега си ги тормозил с тая чорба Голд......
                            Почти се води престъпление да караш 156-ца с Сел Голд......иначе да - тънкана си е и е евтиния яка.......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

имам приятел който работи в лаборатория за моторни масла, давал съм му проби от 10/40 голд и SELENIA 20K - SAE 10W-40
                              и се оказа, че няма никаква разлика в показателите на двата вида масло.

ако имаш предвид някакво друго масло, моля сподели...
                              само да не е YACCO или други такива.
                              АЛФА-РОМЕО 147 1.6 04г.

Comment

Working...
                              X